Om Partzerre

Da jeg var barn, sad jeg ofte ved siden af min far, mens han med blækpen tegnede små naturskitser. Fugle, planter og stemninger.

I mit barndoms sommerhus på Odden, “Mik” efter min farmors kælenavn, hang desuden fars malerier. Især eet billede, 2 havørne nær et stormbrust hav, gjorde stærkt indtryk. Hjemme hos min farmor og farfar hang det ene lækre maleri efter det andet. I dag har jeg kun et pariser-billede tilbage, men at kigge på og bevæges af malerier ligger dybt i mig.

Af forbilleder har jeg især to: Jorn og Picasso. Jorn fordi han legende mestrer abstraktionen. Picasso fordi han…er Mesteren!

Min egen kunstneriske karriere starter rigtigt, da jeg i Saxogade optages af akvarel på papir. Kort efter tager jeg på Testrup Højskole, hvor jeg i fælleskab med kreative mennesker, giver mig i kast med oliemaleriet. På kollegiet i Tårnby, i Vermlands- gade og på Brigadevej begynder jeg at male for alvor. Tidlige billeder er inspireret af Jornske figurer, men godt hjulpet på vej af Bo og hans tanker om “Billedet”, begynder tingene at tage form. Billederne bliver fremkaldt på en ny måde.

I Grenaa kommer de første bestillingsopgaver. Jeg begynder at udstille. Og billederne vælter ud i denne 10 års periode. Forskellige teknikker afprøves. Sanne og jeg får kontor og atelier på havnen.

Og nu er jeg klar til for alvor at prøve kræfter med bestillingsopgaver på et professionelt niveau. Men primært er det, at maleriet fornyer sig selv, at det legende og naturlige strøg ophøjes, idet hvert billede skal leve eget liv og ikke må kompromiteres af kommercielle genveje og voksne strategier.

Jeg måler mig selv på kvaliteten af min proces. Målet er intet, vejen alt!

Så sjovt skal det være – God fornøjelse og velkommen til…

IMG_0167